Recepten > Sipelsop
Sipelsop is een Fries streekgerecht.
Ingrediënten :
- 500g uien
- 50g boter
- 50g bloem
- 1 ½ l bouillon
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 theelepel azijn
- 4 eieren
- 100g geraspte oude kaas
Bereidingswijze :
- Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren.
- Laat ze dan schrikken onder de koude kraan en pel ze. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uienringen glazig. Strooi de bloem erover en bak dit even mee.
- Giet al roerend de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
- Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak peper, zout, nootmuskaat en azijn toe.
- Prak in elk soepbord een ei fijn en schep de soep erover. Bestrooi de soep met de kaas.