Recepten > Stumpelbonensoep (N-Br)
Ingrediënten :
- 300g spekbonen of snijbonen
- 500g aardappelen
- 250g doorregen spekblokjes
- 1 ½ l bouillon
- peper
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze :
- Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
- Bak in een pan de spekblokjes uit en giet dan de bouillon erbij.
- Doe de aardappelen erbij, breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan de bonen toe en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg zo nodig nog wat peper toe. En bestrooi de soep met peterselie.
De spekblokjes zijn al zout, zorg daarom dat de Bouillon niet te zout is. Ik gebruikte bouillonpoeder. Driekwart van de opgegeven hoeveelheid was voldoende geweest.