Recepten > Suikerbrood
Ingrediënten
- 350 gram bloem.
- 2 dl. lauw water – of 1 dl. lauw water en 1 dl. lauwe melk.
- 1 zakje gedroogde koningsgist.
- 5 gram zout.
- 20 gram boter.
- 10 gram suiker.
- 1 ei.
- Voor de vulling:
- 200 gram verkruimelde klontjes suiker.
- voor de smaak iets kaneel en citroen.
- desgewenst 50 gram sucade.
Bereidingswijze
- De gebruiksaanwijzing voor het bereiden van het deeg staat op het zakje koningsgist. Maak het deeg niet te stijf.
- Na het kneden het deeg ongeveer 20 á 30 minuten in een gesloten pan laten rijzen.
- Werk de vulling door het deeg tot de suiker goed verdeeld is.
- Maak van het deeg een gelijkmatige vierkante plak, op maat van het bakblik. Strak oprollen en in het met olie ingesmeerde bakblik leggen. ( bij het oprollen
eventueel wat bloem gebruiken). - Bestrijken met een opgeklopt ei.
- Nogmaals 30 á 40 minuten laten rijzen.
- Circa 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Na het bakken het brood onmiddellijk uit de vorm halen.
- Ook aluminium vormen voor eenmalig gebruik zijn
hiervoor geschikt. Insmeren en direct uit de vorm halen is dan niet noodzakelijk.