Vechtvlees is een lokale specialiteit uit de regio langs de Vecht en is een stoofgerecht dat wordt bereid met rundvlees, rode wijn en kruiden. Hieronder vindt u een recept voor vechtvlees:
Ingrediënten:
- 1 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
- 2 el bloem
- 2 el tomatenpuree
- 750 ml rode wijn
- 750 ml runderbouillon
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees in porties aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het even apart.
- Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in dezelfde pan tot de ui glazig is. Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Blus af met de rode wijn en runderbouillon en breng aan de kook.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan en voeg de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel op laag vuur sudderen voor minstens 2 uur, tot het vlees lekker zacht en mals is.
Serveer het vechtvlees met aardappelpuree, gekookte groenten en eventueel een glas rode wijn. Eet smakelijk