Recepten > Boerenkool
Ingrediënten
- 600 gram schoongemaakte boerenkool
- 1 1/4 kg. aardappels
- 2 uien
- 200 gram mager rookspek
- 2 speklappen
- 4 rundersaucijsjes
- 1 eetlepel azijn
Bereidingswijze
- In een ruime pan de boerenkool met 3 dl. water 15 minuten koken.
- Dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het rookspek (in blokjes gesneden) erop leggen en het in 25 minuten gaarkoken.
- Ondertussen in 50 gram bakmargarine de twee (gehalveerde) speklappen en de 4 rundersaucijsjes zachtjes bruin en in 20 minuten gaar bakken.
- Het bakvet afblussen met de azijn en 2 dl water en aan de kook laten komen.
- De boerenkool en aardappels door elkaar stampen. Serveer de speklapjes,
saucijsjes en de jus er apart bij..