Oliebollen / euliekauk`n

Recepten > Oliebollen / euliekauk`n

Ingrediënten

  • 1750 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1.5 liter melk
  • 120 gram witte basterd suiker
  • mes puntje zout.
  • 90 gram verse gist of 33 gram instant gist (gedroogd)
  • 6 stuks eieren
  • 6 zakjes vanillesuiker
  • 4 liter zonnebloem olie

Bereidingswijze

  • Alle producten moeten op kamertemperatuur zijn.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel door een zeef in grootte emmer (10 liter).
  • Los de gedroogde gist op in beetje lauw warm water, maak een kuiltje in het midden van het meel en doe hier het gist in (het verse gist behandeld men op het zelfde manier als gedroogde gist).
  • Maak de melk een beetje lauw warm en giet dit in het midden van het meel samen met de suiker, vanille suiker, zout en eieren en roer dit goed door elkaar tot een mooi stevig en glad beslag.
    Leg nu over de emmer een warme doek en laat het beslag rijzen op een warme plek en tocht vrij, laat het beslag minimaal een uur rijzen tot een zeer luchtig beslag.
  • Maak het olie warm in de frituur of een hoge pan ongeveer 175 graden Celsius.
  • Met een vochtige saladetang of 2 vochtige grootte lepels schep men het beslag uit de emmer en laat de oliebollen beslag voorzichtig in het hete olie glijden bak de oliebollen mooi goudbruin en laat ze uitlekken op keuken papier (controleer bij de eerste olie bollen of ze goed gaar zijn).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *