Verkeer en vervoer

Thema’s > Verkeer en Vervoer

Omdat Vakantieland Nederland door veel Vlamingen gebruikt wordt bij hun voorbereiding voor hun vakantie naar Nederland op deze pagina een overzicht van de afwijkende verkeersregels waar zij in Nederland mee te maken krijgen.

Wie in Nederland groen licht heeft om linksaf te slaan, weet zich er redelijk van verzekerd dat hij vrij baan heeft. In België moet in die situatie rekening worden gehouden met tegemoetkomende verkeer dat voorrang heeft.

Een van rechts komende automobilist verliest in België het recht op voorrang als hij vóór het oprijden van de kruising even stil heeft gestaan, terwijl in Nederland verkeer van rechts op een gelijkwaardige kruising altijd voorrang heeft.

Snelheidslimiet
Een ander verschil: waar in België negentig kilometer mag worden gereden, ligt die maximumsnelheid in Nederland op tachtig. En belangrijk voor Belgische toerfietsers, die de grens oversteken: zo’n groep moet gebruik maken van het fietspad. In België mogen groepen toerfietsers van vijftien personen of meer gebruik maken van de gewone rijbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *