Recepten > Appelen in deeg
Ingrediënten
- water 4 deciliter
- boter 120 gram
- suiker 75 gram
- boekweitemeel 125 gram
- eieren 4 stuks
- oranjesnippers 1 eetlepel
- appelen 4 stuks
- kaneel 1 ½ theelepel
- suiker 2 eetlepels
- boter naar eigen smaak
Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook in een pan met dikke bodem en doe goed roerend er de boter, de suiker, het boekweitemeel, de eieren en de oranjesnippers bij.
- Roer alles net zolang door elkaar tot een dikke massa is ontstaan.
- Schil de appelen en steek met een appelboor de klokhuizen eruit.
- Rol de appelen door een mengsel van kaneel en suiker en zet ze in een vuurvaste schaal.
- Vul de boorgaten met boter en overgiet de appelen met het kokendhete deeg.
- Laat de appelen vervolgens op laag vuur gaar worden.
- In plaats van op laag vuur kunnen de appelen in deeg ook 25 minuten in een voorverwarmde warme oven (175. C) gezet worden.