Recepten > Mosselen > Zeeuwse mosselen met zure room en groene kruiden.
Ingrediënten:
- 5 kg Zeeuwse mosselen,
- 1 groene selderij, 3 uien,
- 1 bosje,peterselie, 1 bosje verse dragon, 1takje verse tijm, en witte wijn,
- 2 dl zure room,
- 1 citroen, peper en zout.
Bereidingswijze:
- De mosselen schoonmaken en grondig wassen
- De uien en de selderij fijnsnijden en even aanstoven in boter. De mosselen toevoegen, kruiden met peper en zout en onder deksel koken tot ze allemaal open zijn.Regelmatig opschudden.
- De peterselie, dragon en tijm zeer fijn snipperen en de helft ervan mengen met de witte wijn en het citroensap.
- De mosselen over borden of kommen verdelen en de witte wijn met kruiden erover gieten. Serveren met sneden stokbrood en de geparfumeerde zure room.
- Voor de saus;
de helft van de kruiden door de zure room roeren en op smaak brengen met peper en zout
Smakelijk eten.