Recepten > Paling > Palingspiesjes
Ingrediënten
- 500 g gestroopte paling
- Sojasaus (Japanse)
- Sake of droge sherry
- Basterdsuiker (donkerbruin)
Bereiding;
- Maak voor het fileren van de gestroopte paling vlak achter de kop overdwars een insnijding tot op de graat.
- Snij vervolgens over de graat, van kop naar staart, het visvlees los van de graat.
- Herhaal dit met de andere kant van de paling, snij de filets in stukken van ca. 5 cm en rijg deze overdwars en door het platste deel, met ca. 3 tegelijk aan 2 evenwijdig lopende satéstokjes.
- Meng in een pan een ½ dl sake of droge sherry met een ½ dl Japanse sojasaus en 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker. Breng dit al roerende aan de kook.
- Kook dit op een matig vuur in tot een iets stroperig sausje. Bestrijk hiermee de palingspiesjes. Grilleer deze bij voorkeur boven een houtskoolvuur (barbecue) in 6-10 minuten bruin en gaar of grilleer ze onder de grill.
- Bestrijk ze tijdens het grilleren vaak met het sojasausje en keer ze regelmatig. Serveer ze eventueel op dampend hete rijst, waarover de rest van het sojasausje is gegoten.