Recepten > Snoekbaars > Gepocheerde snoekbaarsfilet met prei en spek
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 sjalotjes, 2 sneden gerookt spek van 1/2 cm dikte,
- 600 gr snoekbaarsfilet, Beetje boter, Peper, 1.5 dl droge witte wijn,2 x het wit van Prei,
- 2 dl room, 1 el fijngesneden bieslook
Bereiding:
- Hak de sjalotjes, verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes
- Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 porties. Strijk een pan in met boter en schik er de vis in.
- Maal er peper over en voeg het spek en de sjalot toe
- Overgiet met de wijn en plaats onder deksel op een middelmatig vuur
- Halveer de preiwitten in de lengte, was en snijd ze dwars in fijne reepjes.
- Neem de gepocheerde vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie.
- Laat het kookvocht inkoken en voeg de room toe.
- Laat opnieuw inkoken tot een gladde saus.
- Voeg de prei toe en laat nog een 3 min. sudderen.
- Schik de vis op 4 borden, roer de bieslook door de saus en lepel over de vis.
Serveer met gekookte aardappelen of puree en een glaasje Pinot gris .