Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars met champignons (Sandre aux champinons).
Ingrediënten voor 4 personen;
- 4 moten snoekbaars van 200-250 gram
- 1 eetlepel citroensap
- 400 g verse champignons
- zout, peper en gedroogde tijm
- 2 eetlepels boter of margarine
- 1/8 ltr. (zure)room
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels olie.
Bereiding:
- Roer 1/2 theelepel zout door het citroensap, wrijf de moten snoekbaars daarmee aan alle kanten goed in en laat ze zo een tijdje liggen.
- Was de champignons, halveer grote koppen en laat de kleine heel. Leg de champignons met wat zout, peper en tijm in een pan, voeg de boter of margarine toe en laat dit alles toegedekt een paar minuten stoven.
- Voeg de room en gehakte peterselie bij de champignons en laat onder voortdurend roeren nog 5 minuten stoven.
- Smeer de moten snoekbaars in met de olie en grill deze aan beide kanten 10-15 minuten op de barbecue.
- Tijdens het grillen de moten regelmatig met olie insmeren.
- Schik de moten snoekbaars op een schaal en giet de champignons in zure-room erover. Serveer met stokbrood en sla.