Arcen en Velden

Plaatsen > Arcen en Velden

De gemeente Arcen en Velden is centraal gelegen in Noord-Limburg, tussen de rivier de Maas en de Duitse grens. In Arcen en Velden proef je het gastvrije karakter van Limburg. In Noord-Limburg kunt u lekker genieten. Pittoreske dorpjes en de kleurige steden Maastricht en Valkenburg liggen op een steenworp afstand. Maar ook het Duitse Xanten met haar Romeinse historie, de bedevaartplaats Kevelaer en Goch liggen vlakbij.

Arcen en Velden is centraal gelegen in de streek de Maasduinen. Dit gebied strekt zich uit over duizenden hectaren, van Mook tot aan Venlo. Hier vindt u een unieke combinatie van meren, bossen, heiden en stuifduinen. De Maasduinen biedt, rust en ruimte, kuur en cultuur en water en avontuur.

De Kasteeltuinen Arcen
In de Kasteeltuinen Arcen, een 32 hectare groot landgoed met als middelpunt het monumentale kasteel, kunt u genieten van een mooie collectie bloemen en planten. Wandelend, fietsend of zittend op een bankje, kunt u de pracht van de omgeving goed in u opnemen. Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met als middelpunt het monumentale kasteel, kunt u urenlang genieten van de verrassende kleuren en geuren in de talrijke tuinen.

Wandel door het Rosarium met maar liefst 500 verschillende soorten rozen, word opnieuw verliefd in het Lommerrijk, voel de warme sfeer in de Casa Verde. Ontdek de modeltuinen die uw creatieve geest prikkelen of betreed de vallei met haar bijzondere tuinen, zoals de Oosterse watertuin of de rotsentuin. Nieuw! Een Water- & Beeldentuin, ontworpen door de bekende landschapsarchitect Niek Roozen. Een tuin die op zichzelf al een kunstobject is. U maakt een wandeling langs en over o.a. de waterlelietuin en de lotustuin, omgeven door grasheuvels en markante beelden.

Ook: “Cripple Creek” hèt midget golf avontuur, een prachtig gelegen speeltuin, gezellige terrasjes, een plantenwinkel en pottenbakkerij, tal van evenementen, de Afrikaanse kinderboerderij Daktari en vele verschillende diersoorten in het park waaronder 3 apeneilanden.

Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
tel: +31 (0) 77-4736020
fax: +31 (0) 77 4732501

Thermaalbad in Arcen
Verder is er ook nog het thermaalbad in Arcen. U kunt ontspannend genieten van het water van de thermaalbaden dat omhoogkomt uit een diepte van 892 meter. Het water is “Fluoride-, Zwavel- en Jodide houdend thermaal-mineraalwater van Sole-sterkte”. En dat wil zeggen dat het van een heel bijzondere kwaliteit is. Het werkt bijzonder ontspannend en is uitermate geschikt voor therapeutische toepassingen.

Arcense brouwerij.
Houdt u van een goed glas bier? Dan moet u beslist een bezoekje brengen aan de Arcense brouwerij. Deze brouwerij staat beter bekend onder de naam: “Hertog Jan”. De brouwerij is een prominent onderdeel van Noord-Limburg. Tijdens een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij waant u zich even zelf “de man achter Hertog Jan” want volgt u het hele brouwproces: van de eigen bron tot de koperen brouwketels en de hypermoderne bottelmachines.
En of u nu alleen komt of met een groep, het zal zonder twijfel een inspirerende belevenis worden. Hertog Jan kunt u ter plekke ruiken, voelen, horen, bekijken en uiteraard proeven. U bent van harte welkom in de Hertog Jan Brouwerij van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vooraf reserveren.
Iedere dinsdag t/m zaterdag is er om 14.30 uur een open rondleiding waar geen reservering voor nodig is. De rondleiding duurt 1 uur. Entree prijzen zijn van 4 t/m 15 jaar € 2,50 pp. en voor 16 jaar en ouder € 4,00 pp. Reserveren kan telefonisch op 077-4736080.

Adventure World of Taurus
In Velden is Adventure World of Taurus voor mensen die van actie houden. U kunt bij Adventure World of Taurus gebruik maken van het “Indiana Jones”-achtige” Tropical Laseradventure, Europa’s grootse laser Arena en een bowlingcentrum. Ook kunt u bij Adventure World of Taurus “creatief tafelen” zoals o.a. Mushi Yaki of Toupi Haki. Ook hun Steakhouse is aan te bevelen.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Arcen en Velden en omgeving.
In Arcen en Velden en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Arcen en Velden en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *