Bemmel

Plaatsen > Gelderland > Bemmel

Bemmel ligt in de gemeente Lingewaard in de provincie Gelderland. Bemmel ligt tussen Arnhem en Nijmegen. Bemmel heeft 12.672 inwoners (2009). 

Bemmel is bekend van de dweildag, waarop dweilorkesten vanuit verschillende landen naar Bemmel komen.

Educatie- en bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn
Het Dijkmagazijn is in 1867 gebouwd. Het diende als opslagplaats van materieel. Volgestouwd met kruiwagens, zandzakken, schoppen enz. nodig bij dreigende doorbraak van de dijk. In de tweede wereldoorlog werd het Dijkmagazijn verwoest. In 1947 werd het herbouwd. De laatste decennia was het een verwaarloosd gebouw. In 1995 werd het Dijkmagazijn in opdracht van de eigenaar – het Polderdistrict – van buiten grondig opgeknapt. Daarna verhuurde het Polderdistrict het gebouw aan de gemeente Bemmel. In 2000 droeg de gemeente het pand over aan de Stichting Bemmel Natuurlijk (tegenwoordig Stichting Lingewaard Natuurlijk) en aan de Natuur- en Vogelwerkgroep Bemmel. Leden van de Stichting en Werkgroep hebben het Dijkmagazijn ingericht als een natuureducatie- en bezoekerscentrum. Het doel van de excursies is steeds: „kinderen met andere ogen te leren kijken en met andere oren te leren horen.” Door te ontdekken, te beleven en kennis te nemen van leuke wetenswaardigheden over planten en dieren genieten de kinderen meer van de natuur in hun naaste omgeving. Educatie- en bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn, Waaldijk 4, Bemmel, Tel. 0481-434857.
Openingstijden: April t/m augustus: woensdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur en zondag van 11.00-17.00 uur
September-oktober: zaterdag en zondag 13.00-16.00 uur
November t/m maart: zondag 13.00-16.00 uur
December gesloten.

Zwembad
Het Overdekt zwembad De Hoenderik is een beozkeje waard als u eens lekker wilt zwemmen. Cuperstraat 5, Bemmel Tel. 0481-461687.

Paarden
De jaarlijkse ponymarkt en Stoeterij Buitenzorg zijn bekende evenementen in Bemmel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *