Bruinisse 

Plaatsen > Bruinisse 

Bruinisse (’Bru’ voor de Zeeuwen) ligt op het eiland Schouwen Duiveland in de provincie Zeeland op de oostelijke punt van Duiveland. Bruinisse heeft van oudsher een nauwe binding met het water. 

In 1468 werden de schorren aan de oostelijke zijde van Duiveland ingedijkt. Aanvankelijk werd de polder en het hier gestichte dorp Oost-Duiveland genoemd. De naam Bruinisse, die al in gebruik was, heeft het echter gewonnen. Nesse of nisse betekent een uitstekend stuk land. Bruin is een voornaam. Al sedert eeuwen zijn visserij en landbouw belangrijke bestaansmiddelen.  Bruinisse (’Bru’ voor de Zeeuwen) heeft maar liefst zeven havens en is vooral bekend om zijn mosselen.

Het grondgebied van de gemeente Bruinisse strekt zich ver uit, tot aan de Philipsdam en de Krammersluizen. Dit zijn de grootste binnenvaartsluizen van Nederland. Zij hebben een ingenieus zoet /zout water scheidingssysteem.

Bruinisse  heeft maar liefst zeven havens en is vooral bekend om zijn mosselen. 

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bruinisse en omgeving.
In Bruinisse en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bruinisse en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *