Castricum 

Plaatsen > Castricum

De gemeente Castricum ligt in de provincie Noord-Holland. Inwoneraantal: 35.340; Oppervlakte: 59,93 km²; Wateroppervlakte: 10,35 km².

De gemeente Castricum kent de volgende woonkernen:

Tussen zoet en zout water, en begrensd door polder, bos en duin ligt de gemeente Castricum. Castricum in Noord-Holland is een toeristisch aantrekkelijke gemeente. De voorzieningen in de gemeente zijn goed met restaurants, winkelcentra en sportmogelijkheden. De gemeente ligt in het groene gebied aan de kust van Noord-Holland.
Het uitgestrekte strand, de duinen, het polderlandschap en het Alkmaardermeer bieden uitstekende faciliteiten voor recreatie. 

Met het Alkmaarder-Uitgeestermeer heeft u de kans actief op het water te zijn. Waterliefhebbers hebben doormiddel van recreatiestranden toegang tot het meer voor zwemmen, surfen en kanoën. In de jachthavens kunnen zeil- en motorboten het water op. Er is in de plas een apart deel aanwezig voor waterskiërs en snelvaren. Tevens kan men kano’s huren om lekker een eind te gaan peddelen. Daarnaast is er aan en rondom het meer genoeg gelegenheid om gezellig iets te eten en te drinken.

Het strand is een belangrijke toeristische trekpleister vanwege alle mogelijkheden die de surfers, zwemmers en zonaanbidders hier te beschikking staan. Zelfs als het niet zo’n mooi weer is kan men nog heerlijk genieten van een wandeling over het strand.

Een ander prachtig gebied om te wandelen is het bosrijke Noord-Hollands duinreservaat vlakbij het strand. Als men na het wandelen wat meer wil weten over de natuur en dierenleven in de duinen kan men terecht bij bezoekerscentrum “De Hoep”. Wie daar geen zin in heeft kan altijd lekker iets gaan drinken en eten bij het Johanneshof.
Een andere belangrijke attractie in de lente maanden is de Hortus Bulborum, een tuin waar dan ruim 1500 historische bollen in bloei staan in Limmen. In Limmen zijn de bloemendagen eind april en begin mei ook erg populair. 

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Castricum en omgeving.
In Castricum en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Castricum en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *