Dirkshorn 

PLaatsen > Dirkshorn

Dirkshorn ligt in de gemeente Harenkarspel in de provincie Noord-Holland. Het Noord-Hollandse plaatsje Dirkshorn ligt 8 km van het Noordzeestrand bij Bergen, ca 50 minuten van Amsterdam.

Dirkshorn telt ca 1700 inwoners en is de recreatieve kern van de gemeente Harenkarspel.

De monumentale Nederlands Hervormde kerk stamt uit 1868 en staat in het centrum. Het gebied leent zich uitstekend voor kanotochten. Er is veel viswater, een surfmeer en een openluchtzwembad.

Onlangs werd geneeskrachtig bronwater ontdekt bij boringen in de buurt van Dirkshorn bij de Noord-Hollandse kust. Er wordt druk gespeculeerd dat hiermee de bouw van het eerste ‘kuuroord’ in het westen van ons land mogelijk wordt. In oktober 2008 hebben de onderzoeksinstituten ‘TNO’ en ‘Silu/Geochem Research’ bevestigd dat er zich onder de gronden van Dirkshorn geneeskrachtig bronwater bevindt, dat voldoet aan de eisen die het ‘Deutscher Heilbäderverband’ -hét gezaghebbende instituut op dit gebied- daaraan in haar kwaliteitsstandaard stelt.
Wanneer de bouw uiteindelijk aan zal vangen is moeilijk te voorspellen.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Dirkshorn en omgeving.
In Dirkshorn en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Dirkshorn en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *