Egmond-binnen

Plaatsen > Egmond-binnen

Egmond heeft in de geschiedenis altijd een zeer belangrijke plaats ingenomen.

De naam Egmond kent een lange historie. In 922 schreef men de naam Ekmunde, in 1063 Egmunde, in 1064 Eckmunde en tussen 1083 en 1120 Hecmunde. Pas later wordt Egmunde gewijzigd in Egmonde, waarna het verder verbasterd tot het huidige Egmond.

In 925 werd In Egmond een klooster gebouwd. De St. Adelbertabdij groeide uit tot het belangrijkste culturele centrum van het middeleeuwse Holland.
De heren van Egmond bouwen in de twaalfde eeuw bij het klooster een groot kasteel. Rond beide complexen ontstaan de dorpen die nu bekend zijn als Egmond-Binnen, gebouwd rond het klooster en Egmond aan de Hoef, gebouwd rond het kasteel.
In 1574 worden, tijdens het schrikbewind van Sonoy tegen de katholieken, zowel de abdij als het slot van Egmond verwoest. In de 20ste eeuw werd het klooster herbouwd

Egmond Binnen ligt het meest landinwaarts van alle dorpen Egmond. In het voorjaar is Egmond Binnen omgeven door kleurrijke velden met bloembollen in bloei. Het centrum heeft moderne winkelfaciliteiten, maar ook historische aspecten, zoals de uit de 9e eeuw stammende Adelbertusakker, waar de kerstening van Europa begon, en de abdij. Deze laatste is verwoest in de 16e eeuw en in de 20e eeuw later herbouwd. In de abdij wonen nog steeds Benedictijner monniken. Het verderop liggend Liobaklooster is nog steeds in functie.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Egmond Binnen en omgeving.
In Egmond Binnen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Egmond Binnen en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *