Eppenhuizen

Plaatsen > Eppenhuizen

Eppenhuizen ligt in de gemeente Eemsmond in de provincie Groningen. Het wierdedorp ligt tussen Garsthuizen (gemeente Loppersum) en Zandeweer. Eppenhuizen is gebouwd op een voormalige dijk. Het dorp ligt op circa twee kilometer afstand van Uithuizen. Vlakbij het dorp loopt het Eppenhuizermaar.

Eppenhuizen is één van de kleinste dorpen in de gemeente Eemsmond. Eppenhuizen telt ongeveer 75 inwoners.

De naam Eppenhuizen heeft de volgende oorsprong: bij de huizen (= nederzetting) van Eppo (jongensnaam

In Eppenhuizen stond vroeger de Mariakerk. Deze is in 1882 afgebroken. Hiervoor is een eenvoudige zaalkerk in de plaats gekomen. Deze is in particuliere handen en is niet meer als kerk in gebruik. Een andere bezienswaardigheid in Eppenhuizen is de tuin van de familie Luursema.

Het dorp Eppenhuizen heeft geen voorzieningen meer zoals winkels, openbare gebouwen en dergelijke. Bij bepaalde evenementen is het voormalige café, dat nu als woonhuis dient, open voor het publiek.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Eppenhuizen en omgeving.
In Eppenhuizen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Eppenhuizen en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *