Goes

Plaatsen > Goes,

De gemeente Goes ligt in de provincie Zeeland.

De gemeente Goes heeft een inwoneraantal van 36.747 en een oppervlakte van 102,13 km². Daarnaast ligt er in de gemeente Goes een wateroppervlakte van 39,40 km².

De gemeente Goes kent de volgende woonkernen: Goes, ‘s-Heer Arendskerke, ‘s-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Kloetinge, Oud-Sabbinge, Wilhelminadorp en Wolphaartsdijk.

De stad Goes ligt in het centrum van Zeeland, aan de Oosterschelde en het Veerse Meer. De geschiedenis van de stad komt tot uiting in de vele monumenten, in de besloten stadshaven en in de vesten rondom het centrum.
In Goes is altijd iets te beleven. Op dinsdag en zaterdag trekt de warenmarkt veel bezoekers. Het aantrekkelijke winkelgebied, de gezellige terrassen, maar ook het groot aantal historische panden zijn enkele redenen om Goes te bezoeken. De cafés met hun terrassen op de Grote Markt leveren een extra bijdrage aan het levendige karakter van de stad.

Klederdracht uit Goes

Naast de winkels met uiteenlopende assortimenten zijn er vele lunchrooms en restaurants. Dat alles vindt u op loopafstand van elkaar in het hart van Goes, waar historische winkelstraten bijna ongemerkt overgaan in moderne winkelgebieden.

Vanaf de markt is het maar een paar honderd meter lopen naar de kaden, onderdeel van het beschermd stadsgezicht Goes. In het zomerseizoen vormt het komen en gaan van (zeil)jachten een gevarieerd schouwspel.

De treinremise Stoomtrein in Goes is in 1927 in opdracht van de spoorwegmaatschappij Zuid-Beveland gebouwd. Het personenvervoer op het traject is nooit een succes geweest. Het goederenvervoer wel, met name het bietenvervoer. Sinds 1971 wordt de vroegere ‘bietenlijn’ gebruikt voor toeristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *