Gorinchem 

Plaatsen > Gorinchem

Gorinchem is een bijzondere vestingstad aan twee rivieren: de Merwede en de Linge. In de 16e en 17e eeuw was Gorinchem de eerste vesting in de Hollandse Waterlinie. De stad dankt er haar stadswallen aan waar u een wandeling van ongeveer 7 kilometer over kunt maken met een prachtig uitzicht over de Waal en de Merwede. Dankzij de gunstige ligging was de stad vroeger een belangrijk centrum van visserij, markten en handel. Fraaie monumenten, waaronder het Gorcums Museum, zijn daar nu nog stille getuigen van.

In het Gorcums Museum krijgt u niet alleen een goed beeld van het verleden, maar ook van hedendaagse kunst. Gorinchem profileert zich als vesting- maar ook als waterstad. De Lingehaven is een buitengewoon aantrekkelijke passantenhaven en de veerboot vaart in het seizoen vele bezoekers door de Vesting3hoek. Het hedendaagse Gorinchem biedt u naast veel overblijfselen uit het verleden een gezellig winkelgebied met terrassen en diverse bijzondere boetieks en galeries.

Gorinchem telt ruim tweehonderd rijksmonumenten, alleen al in de Molenstraat, bij de Grote Markt, zijn 31 monumenten te vinden. Eén van die monumenten is het pand “Huize Matthijs en Marijke”, met in de steeg het luikje waar baby’s te vondeling gelegd konden worden.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Gorinchem en omgeving.
In Gorinchem en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Gorinchem en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *