Hillegom

Plaatsen > Hillegom

Hillegom ligt in het centrum van de Bollenstreek op korte afstand van grote steden als Haarlem, Leiden en Amsterdam. De gemeente is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer (er is een ns-station) als met een directe aansluiting (N207) op de A4. Hillegom is een aantrekkelijk forensendorp en staat bekend om haar uitgestrekte bloembollenvelden. Naast woon- en werkactiviteiten biedt Hillegom als uitvalbasis ruim de gelegenheid voor recreatie: bossen, duinen, strand en waterplassen liggen op korte afstand van de gemeente.

Geschiedenis
Hillegom begon zijn bestaan als een kleine nederzetting aan de voet van de duinen. In de twintigste eeuw werd het karakter van het dorp grotendeels bepaald door de bloembollencultuur. Tot vandaag de dag staat Hillegom in het voorjaar in het teken van bloembollen. Op de velden, in particuliere – en gemeentetuinen geuren de bloeiende bloemen.

Hillegom beschikt ook over een groot openlucht-zwembad met speel- en ligweide. Er is voor de waterrecreatie een passantenhaven dicht bij het centrum gelegen. In het Schulte Küperjanshof bevindt zich een mooie heemtuin.

De gemeente Hillegom heeft enkele mooie, officieel erkende, monumenten en een aantal beeldbepalende panden, zoals Het Hof van Hillegom waar het gemeentehuis is gevestigd. In de omgeving Houttuin vindt u de oude pomp, het Klokgeveltje en de Maartenskerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *