Naarden

Plaatsen > Naarden

Naarden is een gemeente in de provincie Noord-Holland. De gemeente Naarden bestaat alleen uit de woonkern Naarden die 17.143 inwoners telt.

De vestingstad Naarden is de oudste stad van het Gooi en één van de mooiste Nederlandse cultuurmonumenten. Om meer over de woelige geschiedenis van het stadje te weten te komen is een bezoek aan het Nederlands Vestingmuseum dan ook een aanrader. Daarnaast heeft Naarden nog diverse andere bezienswaardige monumenten.

Zo vindt u er de imposante Grote of Sint Vituskerk, die niet alleen bekend is vanwege zijn unieke plafondbeschilderingen, maar ook vanwege de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion. Een aanrader is het beklimmen van de toren. Het stadhuis uit 1601 is een typisch voorbeeld van Hollandse Renaissancebouw en ook het Burgerweeshuis is een bezoekje waard.

Daarnaast vindt u in Naarden het Naardermeer, één van de oudste natuurmonumenten in Nederland. Het Arsenaal van Jan des Bouvrie, de vele antiekwinkeltjes en de jaarlijkse beurs ‘La table en fête’ hebben ertoe bijgedragen dat Naarden ook op het gebied van wonen en antiek een steeds grotere naamsbekendheid verwerft.

Daarnaast vindt u in Naarden een ruime keuze aan horecagelegenheden, variërend van gezellige cafeetjes tot luxueuze restaurants.

Het park Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied, een grote speelweide, een eigen strand aan het Gooimeer en voor begeleiders vele plekken om te genieten van de zon en de natuur. Een combinatie van ‘spelen’ en ‘spelenderwijs leren’. Openingstijden 26 maart t/m 30 oktober
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur (in juli en augustus tot 18.00 uur). Bij mooi weer zelfs nog langer. Prijzen Volwassenen : Euro 8,00; Kinderen 0 t/m 1 : Euro 0,00; Kinderen 2 t/m 12 : Euro 8,00; 65+ : Euro 7,00.  Adres Oud Huizerweg 2, 1411 GZ Naarden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *