Nes

Plaatsen > Nes

In Nes, het toeristische hart van Ameland, komen de veerboten aan. In het centrum zorgen de diverse horecagelegenheden en terrassen voor een prettige vakantiesfeer. Vele winkels en restaurants met terrasjes harmoniëren met de mooie oude huisjes en gebouwen die, dankzij een uitstekend restauratiebeleid, dit dorp een geweldige sfeer geven.

De oude kern van dit dorp is gebouwd om de vrijstaande kerktoren uit 1723. Deze toren is niet verbonden met een kerk en diende niet als kerktoren maar als zeebaken.

Zoals overal op het eiland staan ook in Nes een aantal Commandeurshuizen, te herkennen aan de typische dwarslijnen in de gevel. De muurankers geven het bouwjaar aan. In dergelijke huizen woonden vroeger de scheepvaartkapiteins. Eén van de oudste commandeurshuisjes van Nes staat in de Rixt van Doniastraat. Dit huisje dateert uit 1625 en is de moeite waard om te bekijken. Nes heeft een beschermd dorpsgezicht.

Een sieraad voor het dorp Nes is de R.K. Kerk, welke onder architectuur van de bekende architect Pierre Cuypers in 1878 werd gebouwd. Schuin tegenover deze kerk staat een standbeeld van de oud Amelander Kardinaal de Jong.

De korenmolen “Phenix” welke men aan de noordkant van het dorp vindt, is in 1880 gebouwd. In 1980 is deze molen door de Gemeente Ameland aangekocht. Na de restauratie werd in 1982 de korenmolen voor het publiek open gesteld. De molen maalt weer graan tot meel waarvan de Amelander bakkers het z.g. molenbrood bakken

In Nes zijn sfeervolle eetgelegenheden waar u heerlijk kunt dineren. U vindt hier onder andere een pizzeria, een pannenkoekenhuis (250 soorten) en een Chinees restaurant maar ook de echte Bourgondiër komt hier volop aan zijn trekken.

Bij strandovergang Nes ligt Strandpaviljoen De Buren Van Nes. Een modern paviljoen met royaal en zonnig terras. 

Tussen Nes en Buren ligt het recreatiegebied De Vleyen, met watersportmogelijkheden, speeltoestellen voor kinderen, een oud scheepswrak en een subtropisch zwembad. Vanuit het vlakbij gelegen Natuurcentrum Ameland worden excursies georganiseerd.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Nes en omgeving.
In Nes en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Nes en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *