Westerveld 

Plaatsen > Westerveld

De Gemeente Westerveld ligt in Zuidwest-Drenthe. De gemeente Westerveld bestaat uit zesentwintig dorpskernen, met elk een eigen cultuur, karakter en historie en een zeer gevarieerd verenigingsleven. De gemeente is dun bevolkt. Op een oppervlakte van 28.300 hectare wonen ruim 19.000 inwoners.

Bijna een kwart van de inwoners is ouder dan 60 jaar of 18 jaar en jonger. Voor de herindeling op 1 januari 1998 was de gemeente opgesplitst in de gemeenten Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder. Het is een plattelandsgemeente met drie Nationale Parken (Nationaal Park Drents-Friese Woud, Nationaal Park Dwingerderveld en Nationaal Park Ooster- en Westerzand) binnen haar gemeentegrenzen en 26 grote en kleinere kernen. De vier voormalige gemeenten Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder vertonen qua karakter een grote overeenkomst. Het zijn landelijke, overwegend agrarische gebieden met een aanzienlijk deel forensen en veel recreatiemogelijkheden.

De gemeente Westerveld omvat de dorpen Boschoord, Darp, Diever, Dieverbrug, Doldersum, Dwingeloo, Eemster, Frederiksoord, Geeuwenbrug, Havelte, Havelterberg, Leggeloo, Lhee, Lheebroek, Nijensleek, Oldendiever, Oude Willem, Uffelte, Vledder, Vledderveen, Wateren, Wapse, Wapserveen, Wilhelminaoord, Wittelte en Zorgvlied.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *