Wijchen

Plaatsen > Wijchen

Wijchen ligt op een steenworp afstand van Nijmegen. U vindt er de rust en ruimte van het platteland en een mooie, afwisselende natuurlijke omgeving. Wijchen heeft verschillende goed bewaarde kastelen en een kasteelruïne binnen de gemeentegrenzen. Die laten iets zien van het rijke Wijchense verleden. 

Daarnaast heeft Wijchen, als middelgrote gemeente met 38.000 inwoners, alle moderne dagelijkse voorzieningen. In het oude en gezellige stadscentrum vindt u een compleet winkelaanbod en horecagelegenheden voor elke smaak. Wijchen is goed ontsloten door snelwegen en spoorverbindingen. Met de trein bent u in vijf minuten in het centrum van Nijmegen.

In de gemeente Wijchen ligt Recreatiegebied Berendonck. Het gebied is dagelijks gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Op de Berendonck treft u kiosken, centrale post, toiletgebouwen en speeltoestellen. Verder kunt u op de plas zwemmen, surfen, roeien, duiken en kanoën. Vanaf een groot deel van de oever kan men vissen (hiervoor is een vergunning nodig van de Federatie Veluwezoom).

Voor kinderen is er op de Berendonck een echt speelparadijs. Verscholen achter een bomenrij ligt deze mooie speelplaats voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Volg de borden vanaf het fietspad!

De tweede zaterdagochtend van oktober is bijna een kwart eeuw de dag van de Wijchense Veemarkt. Op de veemarkt paarden en pony’s, maar ook een roofvogelshow, een volksdansgroep, een imker, koperslager en andere oude-ambachtslieden, worst- en beenhamverkopers en stands van Museum Kasteel Wijchen en de historische vereniging Tweestromenland. Het is een uitje voor het hele gezin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *