Langeafstand Fietsroutes

Langeafstand Fietsroutes (LF) zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht door Nederland. De Langeafstand Fietsroutes bestaan al tientallen jaren. Het Langeafstand Fietsroutes -netwerk verandert continue. Er is inmiddels ca. 3.700 km Langeafstand Fietsroutes uitgezet in Nederland.

De Langeafstand Fietsroute Maasroute loopt van Maastricht naar Rotterdam over een afstand van 481 km. Je fietst van Maastricht via de rivierdelta naar Hoek van Holland. En vervolgt je tocht landinwaarts naar Maasstad Rotterdam. Onderweg zie je eeuwen-oude vestingstadjes en oer-Hollandse vergezichten. En natuurlijk de bedrijvigheid op het water.

De Langeafstand Fietsroute Zuiderzeeroute loopt van Amsterdam – Amsterdam over een afstand van 434 km. Dit ‘rondje IJsselmeer’ leidt je door een rijke historie van de voormalige Zuiderzee. Je fietst over ingepolderd land en waterbouwkundige werken. Ook kom je langs middeleeuwse handelssteden, voormalige eiland Schokland en karaktervolle vissersdorpen.

De Langeafstand Fietsroute Kustroute loopt van Cadzand-Bad naar Bad Nieuweschans over een afstand van 617 km. De route kenmerkt zich door langgerekte duinstroken. Kleine badplaatsen en historische steden zorgen voor leuke tussenstops. Langs de Waddenkust gaat de route je door één van de rustigste delen van Nederland. Je ziet onderweg diverse authentieke terpdorpjes.

De Langeafstand Fietsroute Waterlinieroute loopt van Edam naar Bergen op Zoom over een afstand van 406 km. Ga op zoek naar Nederlands erfgoed. De route loopt langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Een unieke aaneenschakeling van forten en vestingstadjes.

Kijk ook eens bij deze aanbieders van fietstochten:

  • Alle langeafstand Fietsroutes en langeafstand Fietsroute-weekendtochten zijn ook op Komoot te vinden. De routes staan weergegeven in speciale collecties. Zo krijg je een mooi overzicht van de routes. Onderweg navigeer je eenvoudig met de spraaknavigatie. Als je Komoot downloadt is je eerste regio gratis. Tegen betaling kun je meerdere regio’s, regiopakketten of het Wereldpakket aanschaffen.
  • Eigenwijze Reizen
  • TUI Fietsvakanties
  • ANWB Fietsvakanties