Wijk aan Zee

Plaatsen > Wijk aan Zee

Wijk aan Zee is een woonkern in de gemeente Beverwijk in de provincie Noord Holland.

In Wijk aan Zee, de badplaats met 2400 inwoners, speelt tijd geen rol. En dat is vooral aan de ligging te danken. Op slechts enkele kilometers van een verstedelijkte omgeving bereikt men “de rand van Nederland”. Een dorp waar ruimte en rust bewaard zijn gebleven.

Wijk aan Zee is een familie badplaats met het breedste strand van de gehele Nederlandse kust en centraal rond dorpsplein en dorpsweiland gelegen. Gastvrijheid, gemoedelijkheid en ongedwongenheid zijn de begrippen waar het in Wijk aan Zee om draait. Het dorp ligt tussen Noordpier en het Noord-hollands duinreservaat met zijn mooie bossen, duinvalleien en duinmeertjes. 

In dit gebied kunt U wandelen en fietsen langs tientallen uitgezette routes. In de duinen is een permanente expositie van het beeldenpark “Een zee van Staal”. Ook buiten het seizoen heeft Wijk aan Zee veel te bieden. Een gezellige winkelstraat in Beverwijk en in het weekeinde kunt U de Beverwijkse Bazaar bezoeken, Europa’s grootste overdekte markt. In een half uur tijd bent U in Amsterdam, Haarlem of Alkmaar met vele culturele en recreatieve mogelijkheden. De zee oksel bij de Noordpier is de geliefdste plek van Nederland voor de ervaren surfer. Vele sportieve mogelijkheden van wandelen, fietsen, bowling, karten etc tot skiën in de sneeuw. Kortom, Wijk aan Zee is er voor U, om heerlijk te ontspannen, uit te waaien en alledaagse beslommeringen te vergeten. Voor nog meer inlichtingen kunt U terecht bij: Stichting Toerisme Wijk aan Zee voorheen de VVV Wijk aan Zee tel. 0251 – 374253

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *