Zuid-Beveland

Plaatsen > Zuid-Beveland

Zuid-Beveland is één van de Zeeuwse “Eilanden”. Zuid-Beveland ligt tussen de Ooster- en Westerschelde. Het is een streek waar land en zee elkaar op een bijzondere manier beïnvloeden. Zuid-Beveland is een oud poldergebied met een levendige historie. Gebieden waar ooit land was behoren nu weer toe aan de Oosterschelde of aan de Westerschelde. Andere delen van Zuid- Beveland waar eerst water was, zijn door menselijk ingrijpen stukje bij beetje droog komen te liggen. Zo ontstond o.a. de wondermooie ’Zak van Zuid-Beveland’. Deze streek is één van de mooiste polderlandschappen in Nederland. In de 13e eeuw bestond dit land uit allerlei eilanden en schorren, omringd door water. In de loop der eeuwen is er steeds meer land op de zee veroverd. De eeuwenlange strijd tegen het water is terug te vinden in de verschillende landschapstypen die zijn ontstaan zoals welen en kreken.

Zuid-Beveland telt tal van verrassende plaatsjes. Met de stad Goes, en meer dan dertig dorpen in een uitgestrekt landschap, is een ontdekkingstocht door Zuid-Beveland zeker de moeite waard.

Naast de vele dijken, rustieke dorpspleinen, welen en het heggengebied kom je er ook boomgaarden tegen. Zuid-Beveland is bij uitstek een streek voor de fruitteelt.

Bezienswaardigheden op Zuid-Beveland zijn onder andere de Stoomtrein Goes-Borsele, natuurgebied De Zwaakse Weel.

Fruitteeltmuseum
Ontdek de bloeiende bloesem in het fruitteeltmuseum aan de Biezelingseweg kom je alles te weten over de fruitteelt en je koopt er streekproducten of proeft verse appelsap. De oude Zeeuwse fruitveiling staat ook in Kapelle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *