Recepten > Paling > paling in het groen met Opperdoese rondjes
Benodigdheden:
- 1 kilo paling
- 1 grote ui
- 1 prei
- 6 takjes selderij
- 2 takjes peterselie
- 10 grote champignons
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fles droge witte wijn
- basilicum
bereiding:
- Maak de paling schoon en snij hem in stukken van 7 cm.
- Maak de prei schoon en snij hem in dunne reepje ( julienne ).
- Hak ook wat basilicum fijn.
- Snipper de ui. Snij de knoflook in kleine schijfjes.
- Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
- Doe de olijfolie in een hapjespan, bak hierin de uisnippers, de champignonschijfjes, de preireepjes en wat basilicum ( naar eigen smaak ) en de knoflookschijfjes even flink aan.
- Leg de stukken paling in een ovenvaste schaal, voeg hierbij het mengsel uit de hapjespan, meng alles even goed door elkaar, strooi over het geheel wat zout en peper ( naar eigen smaak ).
- Giet de witte wijn over het mengsel en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Laat de paling ca. 40 minuten gaar stoven in de oven op 180 graden ( Elektrische oven )
- Dien de paling op met Opperdoese Rondjes*.
- Opperdoese Rondjes zijn aardappeltje die worden geschrapt en dan even de kook er over, en dan dopen in roomboter