Amsterdam: A’DAM Toren

Sinds de opening in 1971 tot 2009 zat Shell in het gebouw Toren Overhoeks in Amsterdam. Het gebouw kreeg deze naam omdat het gebouw haaks op het IJ staat. Tegenwoordig zitten er vooral bedrijven die iets met de muziekindustrie te maken hebben, zoals ID&T, MassiveMusic en Gibson.

De naam van het gebouw is dan ook veranderd van Toren Overhoeks naar A’DAM. A’DAM staat, naast een verwijzing naar de stad, voor Amsterdam Dance and Music, verwijzend naar de nieuwe bewoners.

Sinds 2016 is het gebouw van 22 etages open voor het publiek. Boven op het gebouw hebben bezoekers op 85 meter hoogte een 360-gradenuitzicht over de stad Amsterdam, de havens en de omliggende polders tot aan de dom in Utrecht aan toe. Om bij het 85 meter hoge uitkijkpunt te komen moet je eerst met de lift naar de twintigste verdieping. Dat is door de talloze ledlampjes al een belevenis op zich.

Naast het uitkijkpunt zitten in het gebouw onder meer twee clubs, een hotel, drie restaurants (waarvan één ronddraait), een luxe loft waar bijvoorbeeld popsterren kunnen overnachten en werkplekken voor zo’n vierhonderd mensen. 

The Loft ligt op de zestiende en zeventiende verdieping. Het is een penthouse van 600 vierkante meter, tevens officiële trouwlocatie en geschikt voor privé-events en -diners. Metershoge ramen bieden rondom een fantastisch uitzicht over Amsterdam. Een groot deel van de ruimte bestaat uit de huiskamer, die is ingericht met gashaard, visgraatvloer, kasten vol vinylplaten en een open keuken. Daarnaast zijn er twee slaapvertrekken en heeft The Loft een eigen rookruimte.
In het gedeelte dat uitzicht biedt op de centrumzijde van Amsterdam wordt straks een groot bad geplaatst. De verdieping kan ook worden opgedeeld in meetingrooms. Aan het plafond hangt een tafel die op het bad kan zakken, waardoor een grote vergadertafel ontstaat.
In één van de luxe slaapkamers kan het bed worden opgeklapt, waardoor een tweede meetingroom ontstaat.

Op de achttiende verdieping is A’DAM&Co, een membersclub gevestigd. Deze club is exclusief toegankelijk voor mensen uit de creatieve en muziekindustrie.

Op de negentiende verdieping is restaurant Moon gevestigd. Hier dineren maximaal 100 gasten in een ronddraaiend restaurant dat 360 graden per uur draait.  De kern met open keuken draait niet mee. In deze kleine keuken wordt vanwege plaatsgebrek geen a la Carte bereid, maar een vijf- en een acht- gangen hoogwaardig verrassingsdiner.

Skybar-restaurant “Madam” ligt op de twintigste verdieping, het restaurant transformeert na zonsondergang in een club waar de gasten kunnen swingen op een glazen dansvloer waardoor ze 80 meter naar beneden kijken.

De skybar en The Loft gaan medio juni 2016 open. De ondergrondse nachtclub Shelter zal medio september 2016 opengaan.

Het gebouw is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *