Parkeren in Amsterdam

Plaatsen > Amsterdam > Parkeren

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam heeft vele gezichten. Iedereen kent de 165 romantische grachten met de 1281 bruggen, de ruim 600.000 fietsen, het nachtleven en de bloemenmarkt. Maar daarnaast biedt de stad vele andere bezienswaardigheden, uitstekende winkelmogelijkheden en uiteenlopende tentoonstellingen in 50 musea. Elke dag heeft u de keuze uit vele concerten en theatervoorstellingen. Meer informatie over deze kant van Amsterdam vindt u hier.

Parkeren in Amsterdam
In bijna heel Amsterdam – het gebied binnen de Ringweg – is parkeren alleen toegestaan op de officiële parkeerplaatsen bij parkeerautomaten en in parkeergarages. Parkeerautomaten zijn herkenbaar aan een gele (of blauwe) lichtbox met de letter P. Als u geen geldige parkeerkaart bezit, moet u tegen betaling een parkeerkaart trekken uit de parkeerautomaat in de straat. De kaart legt u zichtbaar aan de binnenkant van de ruit. Als u niet of onvoldoende betaalt bij de parkeermeter of parkeerautomaat krijgt u een parkeerbon, wielklem of kan uw auto worden weggesleept. Dan betaalt u naast het verschuldigde uurtarief ook nog eens vele Euro’s extra.

WIELKLEM
De wielklem wordt verwijderd nadat u de kosten van ongeveer EUR 69,00 heeft betaald. Voor betaling met creditcard of Nederlandse pinpas, belt u (0)20-55 30 700. Indien u het bedrag contant wenst te voldoen, kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur en zaterdag tussen 8.00 uur en 15.30 uur terecht op één van de servicepunten op het Beukenplein 50, Jan Pieter Heijestraat 94 en de Weesperstraat 105 A. Buiten deze uren kunt u terecht op het betaalkantoor aan de Daniël Goedkoopstraat 7. Het kantoor aan de Daniël Goedkoopstraat is zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag geopend.

Wacht u niet met betalen. Indien u niet binnen vierentwintig uur de kosten voldoet, kan uw auto worden weggesleept. U moet dan ook de kosten voor het wegslepen betalen!

TARIEVEN
De tarieven voor parkeren in straten verschillen per gebied. Hoeveel u moet betalen, staat vermeld op de parkeerautomaten en -meters. Voor parkeren in het centrum van Amsterdam is het tarief van ma t/m zo 9.00 uur – 24.00 uur, EUR 3,20 per uur. Voor parkeren in andere stadsdelen van Amsterdam wisselt het tarief van ma t/m zo 9.00 uur – 24.00 uur tussen de EUR 1,00 en EUR 3,20 per uur.

Bij de servicepunten van Stadstoezicht zijn ook dagkaarten, weekkaarten, maandkaarten, toeristenkaarten en kraskaarten te koop. Deze kaarten zijn geldig in de hele stad.

PARKEERGARAGES
In de binnenstad kunt u het beste parkeren in één van de vele parkeergarages. Dat is goedkoper én veiliger dan in de straten van het centrum. Amsterdam heeft een parkeerverwijssysteem dat u leidt naar de dichtstbijzijnde vrije parkeergarage. Prijzen variëren van EUR 1,50 tot EUR 3,40 per uur.

PARKEER RESERVEER LIJN
Verschillende parkeergarages zijn aangesloten bij een reserveringslijn. Via dit telefoonnummer kunt u een maand tot twee uur voor uw aankomst telefonisch een parkeerplaats reserveren. Reserveren gaat met behulp van uw creditcardnummer. De Parkeer Reserveer Lijn is bereikbaar onder nummer 0900 202 20 02 (EUR 0,45 p/m) (alleen te bereiken vanuit Nederland).

TRANSFERIA
Een transferium is een overstapplaats van auto op openbaar vervoer. U kunt hier uw auto parkeren op een bewaakt parkeerterrein en uw reis vervolgen met het openbaar vervoer. Een transferium is meestal vierentwintig uur per dag geopend en altijd goed met de auto te bereiken. De ligging is altijd vlakbij een snelweg, aan de rand van een grote stad of bij een knooppunt van openbaar vervoer.

BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE AMSTERDAM
De dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam heeft in samenwerking met een aantal andere gemeentelijke onderdelen de website www.bereikbaar.amsterdam.nl ontwikkeld. Op deze website is allerlei bereikbaarheidsinformatie (zoals parkeertarieven op straat en in garages, werkzaamheden in de stad) te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *