Baarle-Nassau-Hertog

Plaatsen > Baarle-Nassau/Hertog

De gemeente Baarle-Nassau ligt in de Provincie Noord-Brabant. Er wonen 6.571 inwoners op een oppervlakte van 76,36 km².

De gemeente Baarle-Nassau kent de woonkernen

  • Baarle-Nassau,
  • Castelré,
  • Ulicoten

De splitsing van Baarle in Baarle­Hertog en Baarle­Nassau gebeurde in 1198. Toen gaf hertog Hendrik I van Brabant een deel van Baarle in leen aan Godfried van Schoten, Heer van Breda. Uitgezonderd waren de cijnsgoederen die zijn onderhorigen al in leen hadden. Zo was een dele in handen van de Heren van Breda (Nassau’s en dus Nederlands) en een deel van de Hertogen van Brabant (België). De vrede van Munster in 1648 en het grenstraktaat van 1843 bevestigden de toestand. De landsgrens loopt nu als een dolleman door het gebied; huizen en cafés worden gesplitst. Aan de straatnamen en huisnummers kunt u zien of u in Nederland of in België bent. Op zondag zijn de meeste winkels geopend.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Baarle Nassau Hertog en omgeving.
In Baarle Nassau Hertog en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Baarle Nassau Hertog en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *