Babberich

Plaatsen > Babberich

De geschiedenis van Babberich wordt gedomineerd door kasteel Halsaf in het Babberichse Bos. Naast de legende van ‘de meid en de zeven rovers’ heeft deze havezate in de loop van de eeuwen een belangrijke plaats ingenomen in het Babberichse leven. In de Middeleeuwen was het een kasteel, compleet met ophaalbrug. Dit is in de achttiende eeuw afgebroken en is er een huis voor in de plaats gekomen. Een van de adellijke rechten van Halsaf was de duivenvlucht. Op het landgoed is nog altijd een witte duiventoren te zien uit 1785. 

Halsaf en de Babberichse schutterij zijn al sinds de oprichting in 1874 onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bewoner van het huis, tot 2004 was dat de familie De Nerée tot Babberich, was lange tijd president en beschermheer van de schutterij. Deze functie is in 2004 overgedragen aan Ed van der Schaft, de huidige bewoner van Halsaf.

Het grensdorp Babberich is een gezellige toeristenplaats met diverse campings in een afwisselend fiets- en wandelgebied. Vooral de Kwartiersedijk is bijzonder pittoresk. Babberich heeft tegen de 2.000 inwoners en ligt ten zuid-oosten van Zevenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *