Beverwijk

Plaatsen > Beverwijk

Beverwijk is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Inwoneraantal: 38.000; Oppervlakte: 19,60 km²; Wateroppervlakte: 1,78 km².

De woonkernen van deze gemeente zijn:

Beverwijk is een ruim zevenhonderdjarige, interessante stad met veel recreatieve mogelijkheden. De twee bekendste toeristische trekpleisters zijn de Beverwijkse Bazaar en het kustdorp Wijk aan Zee. Maar Beverwijk heeft u nog veel meer te bieden.

Er is altijd iets te doen in de stad. Zo is er de recentelijk volledig vernieuwde Breestraat, waar een grote diversiteit aan winkels te vinden is en elke woensdag een weekmarkt wordt gehouden. In het centrum treft u vele gezellige restaurant en cafés aan. Andere publiekstrekkers zijn de bekende meubelboulevard en het Kennemer Theater. Ook de haven, het pittoreske Akerendam en de Agathakerk trekken ieder jaar weer veel bezoekers. Een jaarlijks hoogtepunt is de feestweek in de tweede week van augustus, met onder meer de traditionele harddraverij en de wielerronde.

Beverwijkse Bazaar
Een grote trekpleister is de “Zwarte Markt van Beverwijk”, waar we een informatiepagina over hebben gemaakt. Meer informatie vindt u door op “Zwarte Markt van Beverwijk” te klikken.

Gerenoveerde volière Scheybeeck
In 2003 heeft de wijkgroep Vondelkwartier – Bomenbuurt aandacht gevraagd voor het behoud van de volière in Park Scheybeeck. De volière is een rijksmonument. Er waren plannen de volière te verplaatsen naar de nieuwe kinderboerderij. De wijkgroep was van mening dat de volière in park Scheybeeck moest blijven. Bouwbedrijf van Lith heeft de renovatie in opdracht van de gemeente Beverwijk uitgevoerd.

Beverwijk ligt vlakbij de Randstad. U bent snel in één van de omringende steden, zoals Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, maar ook zo in de natuur. Wie graag fietst, kan een prachtig polderrondje maken door de Wijkermeer. Over de oude zeedijk naar Assendelft, om weer langs de Communicatieweg of het Noordzeekanaal terug te keren. Onderweg komt u een stukje militaire geschiedenis tegen; de resten van de oude vuurlinie ‘de Stelling van Amsterdam’. Deze oude verdedigingsgordel is 135 kilometer lang. Als onderdeel van deze linie treft u in de Wijkermeer vier forten aan; Sint Aagtendijk, Veldhuis, de Eersteling en ZuidWijkermeer en een stuk Liniedijk. Verder kent deze polder een grote diversiteit aan flora en fauna.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Beverwijk en omgeving.
In Beverwijk en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Beverwijk en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *