Bloemendaal

Plaatsen > Bloemendaal

Bloemendaal is een gemeente in Noord-Holland. Inwoneraantal: 16.931; Oppervlakte: 38,56 km²; Wateroppervlakte: 0,52 km².

De woonkernen die tot deze gemeente behoren zijn:

  • Aerdenhout, 
  • Bloemendaal, 
  • Bloemendaal aan Zee,
  • Overveen, 
  • Vogelenzang

Een tocht door het villadorp Bloemendaal is alleszins de moeite waard, vanwege het afwisselende landschap – waar bossen en duinen domineren – en de vele vaak zeer mooie villa´s en landhuizen. 

Fietsroutes- en kaarten zijn bij de VVV-kantoren verkrijgbaar. Het Bloemendaalse Openluchtheater is in de zomer het schitterende decor voor muziek- en theatervoorstellingen van allure.

In Overveen (gemeente Bloemendaal) is het fraai vormgegeven (informatie-) duincentrum De Zandwaaier gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (ingang Koevlak aan de Zeeweg). Ook zeer geschikt voor kinderen.

Openluchttheater en Wandelpark Caprera
Caprera is een wandelpark van 44 ha, gelegen aan de Hoge Duin en Daalseweg te Bloemendaal. Dit wandelpark is buiten de voorstellingen in het openluchttheather met een jaar- of dagkaart, toegankelijk. In de zomermaanden worden er in het openluchttheater diverse muziek-, theater- en filmvoorstellingen gegeven. Openluchttheater en Wandelpark Caprera, Hoge Duin en Daalseweg 2, 2061 AG Bloemendaal.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bloemendaal en omgeving.
In Bloemendaal en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bloemendaal en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *