Breda

Plaatsen > Breda

De gemeente Breda ligt in de provincie Noord-Brabant. Er wonnen 170.000 inwoners op een oppervlakte van 129,15 km². Tot de gemeente hoort een wateroppervlakte van 2,39 km².

De gemeente Breda omvat de woonkernen:

  • Bavel,
  • Breda,
  • Effen,
  • Ginneken,
  • Princenhage,
  • Prinsenbeek,
  • Teteringen,
  • Ulvenhout

Een rijk verleden en bruisend heden wordt op bijzondere wijze gecombineerd in Breda. De Grote Kerk, het Kasteel van Breda, het Begijnhof en andere monumentale panden maken van Breda een echte ‘Stad met Karakter’. U proeft de Bourgondische sfeer in de gezellige cafés en de vele restaurants. Jaarlijks worden tal van evenementen georganiseerd zoals het Jazz Festival Breda, de Harley-Dag, de Nationale Taptoe en Breda Hippique. Het bijzonder vormgegeven Chassé Theater, het Breda’s Museum, de Beyerd, Centrum voor Beeldende Kunst, een singelrondvaart, bijzondere winkels, galeries, het overdekte winkelcentrum De Barones, Kasteel Bouvigne met haar tuinen; een bezoek aan Breda is de moeite waard.

VakantielandNederland.nl de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in BredaDe Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda heeft een enorme cultuur-historische betekenis, niet alleen voor de stad Breda , maar ook als erkend Rijksmonument. De bouw in natuursteen startte in 1410 in de Brabants-Gotische bouwstijl. In de kerk liggen diverse Oranje-Nassau’s begraven. In de kerk zijn vele grafmonumenten en gewelfschilderingen te zien.
Op deze plaats stond reeds vanaf de 12e eeuw een kerkgebouw. Op basis van historische bronnen is een eerste vermelding van de kerk in 1267 bekend. Bij opgravingen zijn botresten verzameld die er op wijzen dat de eerste Bredanaars al in de twaalfde eeuw hun laatste rustplaats vonden op de plaats van het huidige kerkgebouw.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Breda en omgeving.
In Breda en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Breda en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *