Diever

Plaatsen > Diever

Diever is voor Drenthe een belangrijke vakantieplaats. Diever is bekend door Shakespeare-toneelvoorstellingen in de open lucht. In glasblazerij “De Spiraal” worden demonstraties glasblazen gegeven.

De eerste sporen van menselijke bewoning van deze streek dateren vanaf plm. 4000 jaar voor onze jaartelling. De sporen hiervan kan men vinden in de diverse soorten grafheuvels zoals die hier bekend zijn als hunebedden, grafheuvels en een kringurnenveld. De toenmalige bewoners leefden hoofdzakelijk van de jacht.

De bewoning van deze streken werd telkens onderbroken door onbewoonde perioden, hetgeen vooral was te wijten aan klimatologische omstandigheden (b.v. ijstijden). Veel van deze sporen zijn in de loop der tijd verdwenen zoals het hunebed te Berkenheuvel dat in de 18e eeuw is gesloopt om de grote keien te verwerken tot straatstenen en/of stortsteen voor de dijkenbouw.

De dorpen Diever, Wapse en Wittelte zijn in de vroege Middeleeuwen ontstaan doordat zich hier landbouwers gingen vestigen.

Het gezellige brinkdorp Diever ligt in de zuid west hoek van Drenthe. Rond de bomenrijke brink bevinden zich restaurants, cafe’s en winkels.

De vele wandel -en fietsroutes brengen u bij heidevelden, visplaatsen, vennetjes, zandverstuivingen, recreatieplassen, een fraai hunebed en gerestaureerde kalkovens. Tussendoor kunt U afkoelen op de vele terrassen die Diever kent.

Winkels
Ma winkels gesloten (m.u.v. juli-aug)
Wo warenmarkt 13-17u
Do koopavond tot 21u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *