Dwingeloo

PLaatsen > Dwingeloo

De Hervormde kerk van Dwingeloo met zijn opvallende uivormige torenspits rijst boven het geboomte uit. In de volksmond wordt de toren “de Siepel” genoemd, de Drentse benaming voor ui. De huidige torenspits dateert van na de grote brand van Dwingeloo in 1923. De vorige spits was veel ranker en was in 1630 gebouwd. >>Meer informatie over de kerk in Dwingeloo

Winkels Dwingeloo
Ma winkels ’s middags gesloten
Di warenmarkt 09-12u
Do koopavond tot 21u

Havezate Oldengaerde
Oldengaerde ligt ongeveer 2 kilometer buiten het dorp, aan de weg naar Ruinen. Oldengaerde is een statig landhuis, verbouwd in 1717. Op het voorplein bevindt zich een gebeeldhouwde grafsteen. Achter het huis een beeld van Hercules, afkomstig van het verdwenen huis te Ansen.
Niet toegankelijk.
Bel voor inlichtingen de VVV: 0521 591 331

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Dwingeloo en omgeving.
In Dwingeloo en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Dwingeloo en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *