Grevenlingenmeer

Plaatsen > Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is het grootste, schoonste en helderste zoutwatermeer van zuid-west Europa. Het Grevelingenbekken was vroeger een onderdeel van de riviermonding van de Rijn en de Maas. Er was een getijverschil in het bekken van 2,5 m. In 1971 is de Grevelingen van de rivieren en van de Noordzee afgesloten door de bouw van respectievelijk de Grevelingendam en de Brouwersdam.

Aan de westzijde wordt het begrensd door de Brouwersdam en staat het Grevelingenmeer in verbinding met de Noordzee. In de Brouwersdam is een sluis gebouwd om uitwisseling met de Noordzee mogelijk te maken en op die manier verzoeting van het meer te voorkomen. Aan de oostzijde is het Grevelingenmeer ingesloten door de Grevelingendam. Het meer ligt op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

De Grevelingen is een veelzijdig recreatiegebied, op jaarbasis komen er 2 miljoen bezoekers, waarvan de ene helft actief is als watersporter en de andere helft gebruikmaakt van de recreatieterreinen. De Grevelingen is een unieke duiklocatie. Er zijn tien jachthavens en vijftien openbare aanlegplaatsen. De Grevelingensluis is de drukst bevaren sluis voor recreatievaart in Zeeland. De natuurrecreatie zit in de lift en er zijn vele fiets- en wandelpaden in het gebied aangelegd.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen rond de Grevelingen en omgeving.
Rond de Grevelingen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal rond de  Grevelingen en in haar omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *