Hengelo

Plaatsen > Hengelo

De gemeente Hengelo ligt in de provincie Overijssel. Inwoneraantal: 81.182;  Oppervlakte: 61,78 km²; Wateroppervlakte: 0,72 km².

Woonkernen in de gemeente Hengelo:

  • Beckum, 
  • Hengelo, 
  • Oele

Hengelo vormt samen met Beckum en Oele een gemeente van ruim 80.000 inwoners. De geschiedenis van Hengelo gaat ver terug in de tijd. 10.000 jaar geleden woonden hier al mensen. In de middeleeuwen bestond Hengelo uit slechts enkele woningen. In 1802 stonden er zo’n 200 boerderijen en huizen. Het dorp was niet groot maar wel al een zelfstandige gemeente.

De bevolking van Hengelo is pas in de laatste 125 jaar flink gegroeid. Die groei is vooral te danken aan de industrialisatie. De Hengeloër verdiende zijn brood in de textiel- en de metaalindustrie en later ook in de chemische industrie en de vele uiteenlopende activiteiten rond deze industrieën.

Twents Techniekmuseum HEIM in Hengelo.
Het Techniekmuseum aan de Industriestraat geeft een beeld van anderhalve eeuw industrie in Twente, de technische ontwikkelingen en de bedrijven: van stoommachine tot ruimtevaart. In de gerestaureerde fabrieksschool van Stork, de Wilhelminaschool, wordt oude en nieuwe techniek aantrekkelijk gepresenteerd. Het museum heeft de volgende afdelingen: werktuigbouw, elektrotechniek, radar en detectie, telecommunicatie, textiel, educatie, procestechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *