Hoorn 

Plaatsen > Hoorn

Hoorn ligt op het waddeneiland Terschelling en in de provincie Friesland.

Als u Hoorn in komt vallen meteen de grote statige nette woningen op die vroeger geen boerderij waren maar daar door oud kapiteins of handelsmannen zijn gezet. Het geeft meteen een ander beeld. 

De oudste kerk van Terschelling is de Sint Janskerk in Hoorn. De kerk vernoemd naar Johannes de Doper werd al in 1588 gebouwd.

Niet alleen het kerkgebouw trekt de aandacht, ook het omliggende kerkhof, het graf van kapitein Kross vertelt zijn eigen verhaal. Zijn schip de Wilhelmsburg kwam in 1863 in zwaar weer terecht en brak voor de kust in tweeën; 260 lijken van voornamelijk emigrerende Duitse wederdopers op weg naar Australië spoelden aan. Zij werden in een massagraf begraven, alleen de kapitein kreeg een eigen graf.

De Sjouw, een tijdsaanduiding in de vorm van een rieten bal die om een paal gevlochten was en omhoog werd gehesen en dan zichtbaar voor de mensen in het veld, vervolgens neer werd gehaald ten teken dat het etenstijd was, is nog steeds te zien. Het dorp heeft enkele winkeltjes en café/restaurants waaronder “de Groene Weide” waar Hessel iedere avond zingt voor zijn klanten, een lagere school, een tandarts, een manege en een voetbalveld. Een badweg voert u naar het strand en naar de strandtent “Kaap Hoorn”. 

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Hoorn en omgeving.
In Hoorn en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Hoorn en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *