Midsland

Plaatsen > Midsland

Midsland ligt op het waddeneiland Terschelling in de provincie Friesland.

Midsland is de grootste woonkerk op het Oostelijk deel van het eiland. Centraal ligt de kerk die op een terp is gebouwd en waar omheen de oude graven getuigen van het al lange bestaan van het dorp. Nog steeds wordt er begraven.

Het winkel en uitgaanscentrum is aan het kerkplein vast gebouwd. De Oosterburen is de winkelstraat waar ook de restaurants en de café’s zich bevinden. 

In Midsland is de middelbare school (MAVO/LHNO) gevestigd. Er praktiseert een arts en een fysiotherapeut. Het heeft ook een mogelijkheid om brandstoffen te tanken. 

De badweg van Midsland voert u eerst nog naar Midsland Noord. De badweg eindigt bij Midsland aan Zee waar u het strand op kunt om te zwemmen, te wandelen of de lokale strandtent genaamd “de Branding” te bezoeken. 

Midsland is vroeger een zeer voornaam dorp geweest. Het voelde zich verheven boven de rest omdat hier de Hollandse Regering zetelde. De hoofdweg, die door vrijwel alle dorpen loopt, liep vroeger dwars door Midsland maar is zuid van het dorp komen te liggen. Hiermee wijkt Midsland af van het bekende patroon op Terschelling.

In de nabijheid van Midsland ligt een Landal vakantiepark.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Midsland en omgeving.
In Midsland en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Midsland en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *