Midden-Drenthe

Plaatsen > Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Beilen, Smilde en Westerbork. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 34.581 hectare en heeft ruim 32.000 inwoners. Midden-Drenthe is voor de toerist en recreant een uitgelezen plek. Er is een grote verscheidenheid aan natuur, cultuur en ontspanning te vinden.

De gemeente wordt begrensd door twee Nationale Parken, het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold. De twee parken kennen bezoekerscentra die op educatieve wijze mensen vertrouwd maken met de kenmerken die de natuur in zich heeft.
Door middel van wandelpaden en fietspaden zijn de parken te betreden. Net als dat overigens geldt voor andere natuurgebieden in Midden-Drenthe zoals onder meer het Hijkerveld en het Mantingerveld. Midden-Drenthe kent een rijke schakering aan vormen van verblijfsrecreatie. Bungalowparken, hotels, kampeerterreinen en kamperen bij de boer behoren tot het aanbod.

De gemeente Midden-Drenthe bestaat uit de volgende dorpen: Balinge, Beilen, Bovensmilde, Brunsting, Bruntinge, Drijber , Elp, Eursinge, Garminge, Hijken, Hijkersmilde, Holthe, Hoogersmilde, Hooghalen, Laaghalen, Laaghalerveen, Lieving, Makkum, Mantinge, Nieuw-Balinge, Oranje, Orvelte, Smilde, Spier, Westerbork, Wijster, Witteveen, Zuidveld en Zwiggelte.

Bezienswaardigheden
Het monumentendorp Orvelte, met de vele karakteristieke Saksische boerderijen, de Radio Sterrenwacht met maar liefst twaalf reusachtige radiotelescopen in de boswachterij Hooghalen, zijn bezienswaardigheden van formaat. Bezoekers kunnen ook over de oorlogsgeschiedenis geïnformeerd worden in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, nabij Hooghalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *