Niebert 

Plaatsen > Niebert

Niebert ligt in de gemeente Marum in de provincie Groningen.

Niebert ligt zo’n 4 kilometer ten oosten van de hoofdkern Marum. Het dorp heeft ongeveer 680 inwoners.

Niebert betekent “nieuwe buurt”. Het dorp grenst aan de gemeente Leek waar het dorp Tolbert toe behoort, Tolbert betekent “oude buurt”. Van 1913 tot 1985 liep door Niebert de tramlijn Groningen-Drachten. Tot 1948 personen en goederenvervoer. Na 1948 werd de spoorbaan alleen gebruikt voor goederen.

In Niebert staat het enige steenhuis in de provincie Groningen: het Iwema-Steenhuis. Het  is genoemd naar de vroegere bewoners. Het steenhuis dateert van rond 1400. In de schuur van het steenhuis is een museum ingericht, het museum van de vereniging ‘Vrienden van de Nieberter molen’. Er is een authentieke bakkerij en huiskamer van omstreeks 1920 te zien. Ook treft u er een schildersmuseum aan. Het steenhuis staat aan een van de oudste voetpaden van Nederland.

In Niebert staat de enige overgebleven molen in de gemeente Marum. Alle andere molens in de gemeente zijn in de loop der jaren verdwenen. De korenmolen is een zeskante bovenkruier met stelling en dateert uit 1899. De
enige in het noorden van het land. De gemeente is eigenaar van de molen sinds 1973. Vlakbij de molen staat de witte NH-kerk. Deze is eind 1300 gebouwd.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Niebert en omgeving.
In Niebert en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Niebert en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *