Ouddorp

Plaatsen > Ouddorp

Ouddorp heeft de bezoeker veel te bieden, zoals kilometers lange zandstranden, mooie natuurgebieden en gezellige dorpskernen met vele winkels.
Wat eetgelegenheden betreft, je vindt het allemaal in Ouddorp en omgeving. Van snackbar tot restaurant en van pizzeria tot bistro.

Ook aan de sportievelingen is gedacht: fietsen, wandelen, vissen, surfen, paardrijden, tennissen en zwemmen behoren tot de vele mogelijkheden.
Bij minder mooi weer hoef je je niet te vervelen. Wat dacht je van een bezoek aan diverse musea die wij rijk zijn, de gezellige weekmarkten, of de Expo Haringvliet. Kom zelf maar eens een kijkje nemen bij al dit moois en genieten van wat Ouddorp en omgeving te bieden heeft. Je bevindt je nu in een gebied met stranden en jachthavens die zijn voorzien van de Blauwe Vlag. Dit is een milieu onderscheiding die wordt gegeven aan gemeenten die zich bijzonder inspannen voor het schoonhouden van hun stranden en jachthavens en die deze zeer milieuvriendelijk beheren.

Ouddorp beschikt over een strand van 20 km. Vele sporten worden op dit strand beoefend, zoals paardrijden. De plaatselijke manege kan je meenemen tijdens één van haar buitenritten.

De omgeving met zijn hoeven en ‘spulletjes’ en het landschap van hoogtes en hameeten vormen een bezienswaardigheid van de eerste orde. De vuurtoren “Westhoofd” dateert uit 1947 en is 56 meter hoog. Helaas is deze vuurtoren niet voor het publiek toegankelijk.

Ouddorp aan Zee is een familiebadplaats waar jong en oud zich thuisvoelen en waar gezelligheidszoekers hun terrasjes en winkeltjes vinden. Ook in het voor- en naseizoen is er voldoende in Ouddorp en omgeving te beleven. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *