Tilburg

Plaatsen > Tilburg

Tilburg is een gezellige studentenstad die de bezoeker verleidt met haar cafés, restaurants en bijzonder cultureel aanbod in de schouwburg, muziekzalen en het bekende popcentrum 013. De stad bruist en dankzij de zomertraktaties is er ’s zomers bijna elke dag wel iets te doen. 

Musea zoals het Textielmuseum, De Pont, Scryption en het Natuurmuseum bieden een leuke dag voor iedereen. In Reptielenhuis de Oliemeulen mogen kleine biologen-in-spé zelf slangen en spinnen vasthouden.

Het gebied rondom Tilburg wordt ook wel Hart van Brabant genoemd. De natuur bestaat vooral uit bossen, vennen en landgoederen. Een heerlijke omgeving om te fietsen en te wandelen.

Het Hart van Brabant is ook het gebied van de grote attractieparken, zoals de Efteling (Kaatsheuvel), de Beekse Bergen (Hilvarenbeek) en Land van Ooit (Drunen). 

Draaiend rotondehuis Tilburg
In Tilburg staat het kunstwerk het Draaiend Huis. Het is een onbewoonde doorzonwoning die via een rail in 20 uur een rondje draait over de Hasseltrotonde, een belangrijke verbinding naar de stad. Door het roteren ontstaat steeds een andere aanblik, vooral voor langsrijdende automobilisten. Het kunstobject is een ontwerp van architect John Körmerling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *