Recepten > Gegratineerde Langerdijker Koolschotel
Ingrediënten voor 4 personen :
- 1 kg. Witte kool
- 1 pond gehakt ( half om half )
- 1 prei
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 mespuntje zout
- 1 vleugje peper,
- 2 theelepels kerrie
- 1 teentje knoflook
- 150 gram kaas
- 1 rode paprika
- 400 gram aardappelpuree
Bereidingswijze
- Gehakt klaar maken.
- De witte kool in 4 stukken snijden, stronk verwijderen
- Wassen, daarna in fijne reepjes snijden.
- De kool, prei, paprika en ui licht aanbakken in olie met de kerrie, knoflook, peper en zout daarbij gevoegd. Het mag best wat pittig smaken.
- De vooraf aangemaakte gehakt bakt U kruimelig.
- De puree maakt U spuitklaar.
- In een vuurvaste schaal legt U, laag om laag, te beginnen met gehakt, de kool en gehakt.
- De schotel maakt U af met een aardappelpureerand.
- De tomaat garneert U over het gerecht, waarna de geraspte kaas alles moet afdekken.
- De schotel plaatst U in een voorverwarmde oven van 200 graden. Na ± 20 min. Heeft U een overheerlijke Langedijker Koolschotel.
Recept voor VakantielandNederland.nl van Restaurant de Burg, Dorpsstraat 571 Noord Scharwoude.