Broek op Langedijk

Plaatsen > Broek op Langedijk

Broek op Langedijk ligt in de gemeente Langedijk in de provincie Noord Holland.

Broek op Langedijk ligt in een gebied dat uit meer dat 10.000 eilandjes bestond. Deze eilandjes zijn sinds de 17e eeuw ontstaan door het met de hand uitgraven en uitbaggeren van sloten. Deze eilandjes (akkertjes) waren uitsluitend per boot over het water bereikbaar. De gemeente werd daarom ‘het rijk der duizend eilanden’ genoemd.

Gebouwd op en rond het Rijk der Duizend Eilanden bestaat dit gebied uit vijf kleine tuindersdorpen. Er werd hoofdzakelijk kool verbouwd. Deze werd verhandeld in ’s werelds enige varende groentenveiling, de Broekerveiling, nu in gebruik als museum.

In de 70-er jaren van de 20e eeuw heeft dit tuinbouwgebied door een nieuwe ‘landinrichting’ een grote metamorfose ondergaan. Het hele gebied ging op de schop. De percelen werden veel groter gemaakt, vele sloten werden gedempt, gemalen werden vergroot, nieuwe wegen aangelegd en bedrijven verplaatst. De vaarpolder werd een rijpolder.

Broek op Langedijk kent nu moderne winkelvoorzieningen, Noord- en Zuidscharwoude bieden meer kleinschaligheid. De rustzoeker kan terecht in de flora en fauna van het 240 hectare grote 1000 Eilandenrijk.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Broek op Langedijk  en omgeving.
In Broek op Langedijk  en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Broek op Langedijk  en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *