Hengelsport

Thema’s > Hengelsport

Sportvissen is het vangen van vissen alleen voor het plezier en om de competitie aan te gaan met andere sportvissers.

Veel sportvissers gooien gevangen vis aan het eind weer terug in het water. Sportvissen is een echte volkssport beoefend door jong & oud, arm & rijk, allochtoon & autochtoon. Uit onderzoek blijkt dat sportvisserij één van de meest beoefende buitenactiviteiten is. Opvallend is de grote èn groeiende belangstelling van de jeugd voor het sportvissen.

Op 1 januari 2007 verving de VISpas, in creditcardformaat, de welbekende Sportvisakte en Grote Vergunning. Met deze VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van Viswateren zijn ingebracht. Met de VISpas en bijhorende Lijsten van Viswateren op zak mag je vissen in alle wateren die in deze lijsten vermeld staan.

  • Je mag met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen.
  • Je hebt één pasje als bewijs dat je lid bent van je vereniging, de federatie én Sportvisserij Nederland – dit scheelt een hoop papierwerk.
  • Je helpt mee aan een goede controle, visstandbeheer en de organisatie van wedstrijden.
  • Je bent lid van Sportvisserij Nederland en draagt zo bij aan de belangenbehartiging van de Nederlandse sportvisser zodat jij tot in de lengte van dagen kan en mag blijven vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *